Premierul Viorica Dăncilă – în vizită oficială în Israel

Premierul Viorica Dăncilă începe astăzi o vizită oficial în Israel, la invitația prim-ministrului Benjamin Netanyahu.

Vizita are loc în contextul în care Guvernul a adoptat un memorandum prin care începe prrocesul de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, fapt ce stârnit indignarea președintelui Klays Iohannis.

Nu se știe cine face parte din delegație și nici care este programul complet al vizitei.

Deși este vorba despre o vizită oficială, Guvernul a anunțat plecarea premierului în Israel aseară, târziu, contrar uzanțelor.

Într-un comunicat, Guvernul precizează că agenda vizitei include întrevederi cu omologul israelian, Benjamin Netanyahu, președintele Statului Israel și cu liderul opoziției din Knesset iar “Discuțiile vor fi axate (citez) pe evaluarea stadiului relațiilor bilaterale româno-israeliene, cu accent pe identificarea oportunităților de valorificare suplimentară a cooperării în domenii de interes comun”, am încheiat citatul.

De partea cealaltă, nici pe site-ul Guvernului și nici pe cel al președinției israeliene nu există nici un anunț oficial care să se refere la vizita premierului României la Tel Aviv.

De asemenea, nici Ministerul de Externe de la București nu a oferit niciun detaliu desăre vizita delegației României în Israel care nu este publică.

Este posibil ca din ea să facă parte liderul PSD, Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS