Confidenţialitate

Premierul Sorin Grindeanu vrea câte un bancomat în fiecare sat sau comună

Prezent la Forumul Pieţei Financiare organizat de Asociaţia Română a Băncilor, premierul Sorin Grindeanu a spus că trebuie făcut mai mult în ceea ce privește educaţia financiar bancară a populaţiei. Șeful guvernului a precizat că a venit timpul ca pe lângă biserici, primării şi şcoli să existe măcar un bancomat în fiecare sat sau comună.

”Şcoala trebuie într-adevăr să crească nivelul de alfabetizare financiară a românilor, dar aici cred că intervine şi rolul dumneavoastră de a explica mai bine instrumentele şi avantajele mai ales în zonele unde acoperirea bancară este redusă. România rurală este încă prea puţin atractivă financiar pentru dumneavoastră şi pot să înţeleg acest lucru, dar poate că a venit timpul ca pe lângă biserică, primărie, şcoală şi locul de socializare să existe şi măcar un bancomat în fiecare sat sau comună. Nu vă cer să faceţi pionerat sau voluntariat, vă cer să vă gândiţi la potenţialul uriaş al zonei rurale care adună în acest moment jumătate din populaţia României şi, cred eu, şi oportunităţi nelimitate”, a spus Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a amintit și de atacurile cibernetice de amploare care au avut loc, recent, la nivel mondial. Sorin Grindeanu a spus că România trebuie să fie mult mai bine pregătită, pentru a preveni astfel de atacuri.