Premierul Sorin Grindeanu numește în conducerea ANSVSA o persoană trimisă în judecată pentru luare de mită

ACTUALIZARE: La nicio zi de la numire, premierul Sorin Grindeanu s-a răzgândit și a demis-o din funcție pe Ionica Sfetcu.

Miercuri, premierul Sorin Grindeanu a semnat decizia de eliberare din funcţia de vicepreşedinte al ANSVSA a lui Mihai Ponea şi de numire în această funcţie a Ionicăi Sfetcu. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial în aceeaşi zi.

Biroul de presă al Guvernului a anunţat, joi, că Sorin Grindeanu a semnat joi decizia de eliberare din funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Ionicăi Sfetcu.

Decizia ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de joi.

 


Ionica Sfetcu, numită de premierul Sorin Grindeanu în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, are probleme cu legea.

Aceasta a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în 2015, atunci când era inspector în cadrul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București.

Ionica Sfetcu este acuzată că, alături de mai mulți colegi, încasa șpăgi de la supermarketuri.

Mai exact, procurorii DNA o acuză pe Ionica Sfetcu de luare de mită în 19 ocazii diferite.

“În perioada 2008 – iunie 2010, inculpaţii Hofman (fosta Iancu) Andreea – Vicenția, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Drăghici Elena, Stanciu Ciprian – Ştefăniţă, Mitrana Aurica, Păuna Aida – Gabriela, Sfetcu Ionica şi Dulgheriu Maria, în calitate de inspectori la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare efectuate sau în afară acestor controale, dar în legătură cu funcţia şi îndatoririle de serviciu, au pretins şi au primit bani şi bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din ţară sau alţi agenţi economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuţiile de serviciu”, se arată într-un comunicat al DNA din 20 februarie 2015.

În pofida acestui dosar penal, premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Ionica Sfetcu în funcția de vicepreședinte al ANSVSA, funcție care are rang de subsecretar de stat.

Decizia de numire în această funcție a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

 

Dosarul în care Ionica Sfetcu a fost trimisă în judecată se află pe rol la Tribunalul Bucureşti, iar pe 7 martie are un nou termen de judecată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS