Premierul Sorin Grindeanu: Noul pod peste Dunăre, între Brăila și Tulcea, așteaptă avizul ANAP

Aflat în vizită în județul Brăila, premierul Sorin Grindeanu a discutat cu autoritățile locale despre noul pod care va fi ridicat peste Dunăre.

Construcția va lega Brăila de Tulcea și va fi realizată din fonduri europene. Costurile depășesc jumătate de miliard de euro.

Autoritățile așteaptă ca proiectul să fie avizat de Agenția Națională pentru Achiziții Publice, apoi vor organiza licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor – a spus premierul Sorin Grindeanu.

”Documentația, în acest moment, pentru pod, care e o investiție, în paranteză fie spus, nu mică, peste 500 de milioane de euro, fonduri europene, fiind parte din Masterplanul pe infrastructură, este trimisă către ANAP spre evaluare. Optimismul este că undeva la jumătatea lunii mai se primește un acord de la ANAP, pesimismul este finalul lunii mai. Imediat după, se va intra pe procedură de achiziție, SEAP. Vorbim de proiectare plus execuție împreună, nu separat. Deci, e o licitație comună, proiectare plus execuție”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Podul suspendat peste Dunăre, între Brăila și Tulcea va avea o lungime de aproape 2 kilometri și o lățime de aproape 32 de metri.

Vor exista 4 benzi de circulație pentru șoferi, dar și benzi pentru traficul pietonal și cu biciclete. Podul va fi ridicat la o înălțime de 38 de metri de la nivelul maxim de inundație al Dunării.

Lungimea totală a proiectului va fi însă mult mai mare, de 23 de kilometri, deoarece podul va face legătura cu două secțiuni de drum: cu DN 22 Smârdan-Măcin și cu drumul principal Brăila-Jijila.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS