Premierul Sorin Grindeanu- nemulțumit de amânarea promulgării Legii Bugetului

În debutul ședinței de Guvern, Premierul Sorin Grindeanu a declarat că decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu promulga bugetul va afecta toate proiectele pentru că banii vor ajunge cu întârziere în teritoriu.

„Din păcate, toată această întârziere se duce în lanț nu doar către ministere, ci și către autoritățile locale, județene … toate lucrurile care decurg pe o piramidă în jos, spre o bună funcționare a statului. Și așa eram întârziați datorită programului electoral”- a spus premierul.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a vorbit despre Legea Prevenției – document cerut cu insistență de mediul de afaceri și discutat în primă lectură de executiv. Proiectul îmblânzește sancțiunile pentru firmele care încalcă legea, în anumite condiții.

 

„Vreau să vă încurajez, pe cei care coordonați comitetul interministerial pentru legea prevenției și vă rog să urgentați să faceți lucrurile cât se poate de transparent. Este o măsură pe care noi o avem în programul de guvernare, iar noi trebuie să o adoptăm” – a adăugat premierul Sorin Grindeanu, în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit unor surse, înainte de ședința de Guvern, liderul PSD; Liviu Dragnea, a fost la Palatul Victoria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS