Premierul și ministrul Justiției discută situația DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se întoarce în țară și este aşteptată poziţia acestuia faţă de activitatea Direcţiei Naționale Anticorupţie.

Ieri, șefa DNA, Laura Codruța Koveși a spus răspicat că nu demisionează și a a făcut precizări în scandalul iscat de o serie de acuzații care visează DNA Ploiești – acuzații aduse de inclupați în diferite dosare.

Tudorel Toader și-a întrerupt vizita în Japonia, la cererea premierului.

Cei doi au programată o întrevedere înaintea şedinţei de guvern de astăzi.

Pe ordinea de zi a ședinței de guvern nu se află, însă, nici un punct care vizează situația justiției.

Ieri, premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri:

„Nu cred că pot eu să spun dacă cineva poate sau nu mai poate conduce DNA. Pentru mine este important că cetăţenii trebuie să aibă în continuare încredere în instituţiile statului, trebuie să aibă încredere în justiţie, nu trebuie să vorbim despre întreaga justiţie, să acuzăm întreaga justiţie, dar trebuie să redăm credibilitatea oamenilor în justiţie. Eu, ca prim-ministru, sunt îngrijorată şi nu mă simt confortabil, aşa cum am spus, în momentul în care am văzut că pot fi făcute probe pentru un prim-ministru”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Laura Codruţa Koveși a spus aseară că nu a vorbit cu Tudorel Toader de la ședința CSM în care s-a dezbătut raportul de control făcut de Inspecţia Judiciară anul trecut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, ministrul a tot amânat să prezinte concluziile unui control efectuat, vara trecută, asupra modului în care Laura Codruța Koveşi gestionează activitatea DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS