Confidenţialitate

Premierul schimbă secretarul general al Ministerului Sănătăţii

Numită în funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii în timpul guvernării PSD, Georgeta Bumbac a fost destituită de premierul Ludovic Orban.

”Un ministru nou trebuie să facă o propunere de secretar general cu care să facă echipă”, a explicat acesta, vineri, la sosirea la sediul ministerului, împreună cu noul ministru, Nelu Tătaru, care l-a înlocuit pe demisionarul Victor Costache.

“În ceea ce priveşte demiterea doamnei Bumbac… ocupa funcţia de secretar general prin delegare de competenţe. Deci nu era o poziţie ocupată prin concurs. Consider că, odată cu numirea noului ministru, noul ministru trebuie să propună secretarul general. Secretarul general şi, de asemenea, secretarii de stat trebuie să facă o echipă bună cu ministrul, ministrul trebuie să aibă încredere, iar în ceea ce priveşte secretarul general, el este mâna dreaptă a ministrului şi ministrul are nevoie de un om de maximă încredere pentru a putea să se bizuie pe activitatea secretarului general”, a spus Ludovic Orban.

Portalul Hotnews a relatat, în ianuarie, că Georgeta Bumbac, fina baronului PSD de Constanţa Felix Stroe şi membră, potrivit propriei declaraţii de avere, în consiliile de administraţie ale 3 companii de stat, anume Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Aeroporturi Bucureşti şi Administraţia Canalelor Navigabile, este menţinută de Victor Costache ca om-cheie în echipa sa.

În locul lui Nelu Tătaru, secretar de stat în minister a fost numit Nicolae Dragoş Garofil, fost consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului.

Întrebat despre situația apărută la vârful Ministerului Sănătății în plină criză sanitară generată de noul coronavirus, premierul  a răspuns: ”Domnul ministru Costache şi-a dat demisia din motive de natură personală şi profesională”.