Premierul sârb, lovit în cap la comemorarea victimelor masacrului de la Srebrenica

Premierul sârb, Aleksandar Vucic, a fost lovit în cap de o piatră aruncată de unul dintre participanții la comemorarea victimelor masacrului de la Srebrenica.
Intreaga delegație condusă de seful Guvernului a părăsit ceremonia după atacul în cursul căruia prim-ministrul a fost atins in cap de o piatră și ochelarii săi au fost sparți, scrie agentia sârbă de presă Tanjug.

La randul lor, agentiile France Presse și Reuters au relatat că premierul sârb a fost alungat de la ceremonie de persoane care au început să-l huiduie și să arunce cu pietre și sticle în direcția sa, după ce Vucic a depus o floare în fața unui monument pe care se află numele celor peste 6.200 de victime identificate și înmormântate în cimitirul memorial.
Potrivit relatărilor de la fața locului, prim-ministrul sârb a plecat de la locul incidentului în fugă, înconjurat de membrii serviciului său de pază.

Înainte de a pleca spre Bosnia, Aleksandar Vucic a dat publicității un comunicat în care a condamnat “crima monstruoasă” de la Srebrenica.

Mii de persoane sunt prezente astăzi la Srebrenica pentru a participa la ceremoniile care marchează 20 de ani de la masacrarea a 8.000 de bărbați și băieți musulmani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS