Confidenţialitate

Premierul salută decizia S&P de a îmbunătăți perspectiva economică a României

Premierul Florin Cîțu salută decizia experților Standard & Poor’s de a îmbunătăți perspectiva economică acordată României, de la “negativă” la “stabilă”.

Agenția de rating păstrează calificativul 3B- pentru țara noastră, însă e prima modificare în sens pozitiv, în ce ne privește, făcută de S&P în ultimii 8 ani. Agenția estimează că guvernul a luat măsuri pentru a dezamorsa riscurile fiscale pe termen scurt.

Premierul Florin Cîțu laudă eforturile companiilor românești: “Eroii sunt companiile private, antreprenorii. Ei sunt cei care au dus greul și cu ei m-am consultat de multe ori. Fără încrederea lor nu reușeam. Pentru toate acestea, le mulțumesc. Realizarea este cu atât mai importantă cu cât vine în contextul celei mai mari crize economice și sanitare din ultimii 100 de ani. Această coaliție condusă de PNL, din care fac parte USR-PLUS și UDMR, a reușit ce nu au putut face guvernările anterioare în perioadele de creștere”, spune premierul Florin Cîțu.

În plus, au venit mai mulți bani la buget, deși nu au fost majorate taxele.

“Aș vrea să vă vorbesc despre altă premieră. Am reușit să reducem deficitul bugetar, avem venituri mai mari, în condițiile în care nu am mărit taxele și nu am introdus nicio taxă. Anul trecut am vorbit despre încredere, v-am cerut să aveți încredere, am promis că voi lua decizii, așa s-a întâmplat. În trimestrul 4 am avut cea mai mare creștere din UE. Standard & Poor’s este garanția că ce am promis, am făcut, că asigurăm stabilitatea României”, a subliniat premierul.

“De ce este importantă această evaluare a agenţiei de rating? este foarte simplu, este pentru bunăstarea tuturor românilor. Înseamnă mai multe locuri de muncă bine plătite, înseamnă dobânzi mai mici, o inflaţie mai mică, o calitate a vieţii mai bună pentru toţi românii. Aşa cum am spus de foarte multe ori, economia liberală este singura soluție pentru a oferi bunăstare tuturor românilor”, a conchis Florin Cîțu.