Confidenţialitate

Premierul României condamnă amenințările aduse la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacția Târgu-Mureș: „Un atac grav la adresa valorilor democratice”

Nicolae Ciucă, premierul României, condamnă amenințările la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacția Târgu-Mureș. Aceasta a fost amenințată cu spânzurarea de reprezentantul unui partid naționalist din Ungaria, Barna Bartha, prezent în România recent.

„Condamn public amenințările formulate la adresa jurnalistei Radioului Public – Redacția Târgu-Mureș, pe care le calific drept inacceptabile, reprezentând un atac grav la adresa valorilor democratice”, spune Nicolae Ciucă.

„Libera exprimare a jurnaliștilor este o condiție de bază a statului de drept și o valoare fundamentală în orice democrație”, adaugă premierul României.

„Solicit instituțiilor abilitate ale statului să își exercite atribuțiile legale pentru protejarea jurnaliștilor și tragerea la răspundere a celor responsabili de propagarea discursului care incită la ură și discriminare”, transmite Nicolae Ciucă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Târgu Mureș: O jurnalistă a fost amenințată cu spânzurarea de reprezentantul unui partid naționalist din Ungaria | AUDIO