Confidenţialitate

Premierul Ponta anunţă pe Facebook reducerea TVA la 19% şi ieftinirea, din iulie, a medicamentelor

Într-o postare pe contul său de Facebook, premierul Victor Ponta anunţă că, în urma unei discuţii avute cu miniştii Finanţelor şi Sănătăţii, s-a decis ca actuala coaliţie să susţină în Parlament reducerea cotei standard a TVA la 19%, faţă de 20% cum a propus guvernul iniţial. Scăderea ar urma să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie.

Potrivit şefului executivului, aflat în convalescenţă, din luna iulie, va fi aplicată scăderea preţurilor la medicamente cu 20%.

“În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare:

1) miercuri, deputaţii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) – astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!

2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% – o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern”.

La începutul acestui an, cabinetul condus de Victor Ponta plănuia să scadă cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la actualul nivel de 24%.