Confidenţialitate

Premierul Orban, mesaj de Paște: Orice casă se poate transforma într-o biserică | AUDIO

Premierul Ludovic Orban îi îndeamnă pe români să rămână la domiciliu în noaptea de Înviere și spune că orice casă poate deveni o biserică, conform unui mesaj video distribuit online de Guvernul României.

„Anul acesta sărbătorim învierea Domnului nostru Iisus Hristos într-un fel total diferit faţă de felul în care sărbătorim în fiecare an. Anul acesta va trebui să stăm acasă, nu putem merge să participăm la slujba de Paşte”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul mai spune că nu este nevoie să mergi la biserică şi că orice casă poate fi transformată într-un lăcaş de cult.

„Chiar dacă nu putem merge la biserică, credinţa ne poate ajuta ca sărbătoarea să pătrundă în sufletul fiecăruia dintre noi şi să reuşim să transformăm fiecare, casa noastră într-o biserică. Petreceţi Paştele şi folosiţi această sărbătoare pentru o refleţie profundă la ceea ce se va întâmpla după ce vom scăpa de acastă epidemie”, a adăugat sursa citată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, milioane de ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Învierea Domnului. Slujbele vor fi transmise la televizor sau online, iar Lumina Sfântă va fi distribuită către oameni de voluntari din cadrul parohiilor.