Confidenţialitate

Premierul Orban, în vizită oficială în Israel şi Palestina

Premierul Ludovic Orban efectuează, marţi şi miercuri, o vizită oficială în Israel şi Palestina.

Şeful exectivului de la București va avea o întrevedere cu omologul Benjamin Netanyahu, la care cei doi vor semna Protocolul de modificare a Convenţiei dintre cele două guverne.

Pe agenda vizitei mai figurează întâlniri cu preşedintele Reuven Rivlin, prim-ministrul supleant şi ministru al Apărării,Benjamin Gantz, ministrul Afacerilor Externe Gabriel Ashkenazi, precum şi cu Colette Avital, Secretarul General al World Jewish Restitution Organization.

„Principalul subiect al discuţiilor cu oficialii israelieni îl va reprezenta stadiul relaţiilor bilaterale dintre cele două state, cu accent pe domeniile politic, economic şi securitar, precum şi pe modul prin care acestea ar putea fi extinse, aprofundate şi diversificate în beneficiul României şi Israelului. Totodată, oficialii vor trece în revistă evoluţiile din regiune, cu accent pe dosarele de criză din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord”, anunță Palatul Victoria.

La Ramallah, Ludovic Orban se va întâlni cu premierul palestinian Mohammad Shtayyeh, iar discuţiile vor fi axate pe consolidarea colaborării bilaterale.

„Discuţiile vor viza, în principal, stadiul relaţiilor bilaterale româno-palestiniene, cu accent pe modalităţi de consolidare a colaborării dintre România şi Palestina, ca o contribuţie concretă la construcţia instituţională şi dezvoltarea Palestinei. De asemenea, oficialii vor efectua o trecere în revistă a celor mai recente evenimente din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, cu accent pe Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva recentelor evoluţii din regiune”, a adăugat Palatul Victoria.

Ludovic Orban va fi însoţit în vizita sa de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.