Premierul May: Nivelul ameninţării teroriste rămâne ”critic” după atentatul de pe London Bridge

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat că nivelul ameninţării teroriste va rămâne ”critic” după ce trei militanţi jihadişti au ucis şapte persoane şi au rănit alte 48 într-un atac care a început pe London Bridge şi a continuat în Borough Market, transmite Reuters.

De asemenea, premierul a catalogat atentatul drept un atac la adresa lumii libere şi a precizat că vor fi implementate măsuri suplimentare de securitate, care vro viza mai multe poduri din zona centrală a Londrei.

Trei atacatori au intrat sâmbătă noaptea cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în Borough Market.

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe atacatori după aproximativ opt minute de la declanşarea carnagiului de pe London Bridge.

”JTAC a confirmat că nivelul ameninţării teroriste va rămâne critic, iar asta înseamnă că un atentat este posibil în orice moment”, a declarat May,

De asemenea, premierul a explicat că printre victime se numără cetăţeni de mai multe naţionalităţi.

Autorităţile britanice au precizat deja că printre persoanele ucise în atac se numără şi canadianca Christine Archibald.