Premierul May: Nivelul ameninţării teroriste rămâne ”critic” după atentatul de pe London Bridge

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat că nivelul ameninţării teroriste va rămâne ”critic” după ce trei militanţi jihadişti au ucis şapte persoane şi au rănit alte 48 într-un atac care a început pe London Bridge şi a continuat în Borough Market, transmite Reuters.

De asemenea, premierul a catalogat atentatul drept un atac la adresa lumii libere şi a precizat că vor fi implementate măsuri suplimentare de securitate, care vro viza mai multe poduri din zona centrală a Londrei.

Trei atacatori au intrat sâmbătă noaptea cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în Borough Market.

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe atacatori după aproximativ opt minute de la declanşarea carnagiului de pe London Bridge.

”JTAC a confirmat că nivelul ameninţării teroriste va rămâne critic, iar asta înseamnă că un atentat este posibil în orice moment”, a declarat May,

De asemenea, premierul a explicat că printre victime se numără cetăţeni de mai multe naţionalităţi.

Autorităţile britanice au precizat deja că printre persoanele ucise în atac se numără şi canadianca Christine Archibald.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS