Confidenţialitate

Premierul Marcel Ciolacu anunță că merge mai departe cu legea pensiilor | AUDIO

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu renunță la legea pensiilor. Proiectul este contestat de liberali din cauza impactului bugetar ridicat potrivit estimărilor făcute de ministerul Muncii deținut de PSD. 

Prim-ministrul spune că pensiile trebuie să crească, dar recunoaște că trebuie găsite și fondurile necesare pentru a susține majorările de anul viitor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

”Eu nu am prins niciun bunic în viață și acum nu mai am părinți în viață. Dacă dumneavoastră credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie de 1.980 de lei vă anunț că nu se mai poate. Este inuman. Avem cel mai scăzut prag al sărăciei” a transmis Marcel Ciolacu la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România.

Premierul Marcel Ciolacu i-a luat apărarea ministrului Finanțelor, Marcel Boloș despre care spune că a devenit un fel de ”păpușă vodoo”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Marcel a reușit până la urmă și s-a străduit pentru acest lucru să-mi ia fața și să devină un fel de păpușă voodoo pe care toată lumea, în fiecare zi, trebuia să o înțepe. Eu nu am să-l înțep niciodată pe Marcel Boloș. Eu nu am să uit niciodată ceea ce a făcut Marcel Boloș la Ministerul Fondurilor Europene. Știu ce l-a speriat pe Marcel Boloș ca ministru al Finanțelor. Știu și eu, știți și dumneavoastră la fel de bine ca și mine. Marcel Boloș a văzut pericolul blocajului total al României, pericolul de a pierde peste 70 de miliarde de euro, bani europeni. Când vorbim de PNRR, nu ar trebui să vorbim, în primul și în primul rând, despre bani, ar trebui să vorbim despre reformele care sunt în PNRR” a declarat premierul.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, este așteptat astăzi, în Camera Deputaților, la ora Guvernului pentru a explica dacă există un risc de suspendare a fondurilor europene pentru România din cauza deficitului bugetar uriaș pe care îl are țara noastră.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Legea Pensiilor a trecut de Guvern, dar a fost motivul unei crize în coaliția de guvernare