Confidenţialitate

Premierul le transmite bucureștenilor să nu asculte scenariile privind carantina, ci să aștepte decizia autorităților

Școlile nu se închid acum în București, spune premierul Florin Cîțu, care le cere însă polițiștilor să fie mult mai fermi:

”Nu se închid școlile. Știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis școlile, deci școlile nu se închid în acest moment”, a precizat premierul.

Întrebat ce le transmite bucureștenilor care se întreabă dacă intră în carantină sau nu, Florin Cîțu a răspuns: „Să nu asculte de scenarii și să aștepte decizia”. Premierul a precizat că atunci când rata de infectare depășește 6 la mie „începem să ne uităm la toate datele”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trebuie amintit, însă, că în Brașov, spre exemplu, care a depășit săptămâna trecută rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori, cursurile au fost mutate integral în sistem online.

Autorităţile nu au decis însă carantinarea localităţii, deşi rata a fost peste 6 la mie, timp de o săptămână.

În ciuda creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2, premierul Florin Cîțu crede că nu se impun noi măsuri restrictive.

El le-a cerut doar polițiștilor, la bilanțul Ministerului de Interne, să fie mai fermi cu cei care nu poartă măști sau nu respectă distanțarea:

„Avem în vigoare reguli care, dacă s-ar respecta de toată lumea, nu ar fi necesar să luăm alte măsuri restrictive. Aici e rolul dumneavoastră, să ne asigurăm că regulile pe care le avem sunt respectate, să vă faceți mult mai simțită prezența.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.