Premierul lasă Parlamentul să decidă asupra alegerii primarilor

Parlamentul a incurcat lucrurile, Parlamentul sa le dezlege, pare să fie concluzia consultarilor avute de premierul Dacian Ciolos cu partidele reprezentate in legislative.

Dupa ce a ascultat toate partile, seful Executivului a remarcat faptul ca nu există o majoritate clară care să susţină revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Din acest motiv, Guvernul nu se poate implica in emiterea unei ordonante de urgenta sau in asumarea raspunderii.

Premierul a mai spus că unele partide-precum UNPR- încă nu și-au conturat o poziţie lor faţă de modificarea legii electorale, în condiţiile în care există două proiecte de lege cu acest subiect depuse în Parlament.

PSD, UNPR, ALDE și UDMR i-au transmis premierului că nu vor vota în Parlament pentru revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin. PSD ar fi de acord cu ideea, dar nu acum, afirmă liderul Liviu Dragnea.

Cît despre UNPR, formațiunea lui Gabriel Oprea a anunțat după consultări că vrea alegeri într-un singur tur. Dar la scurt timp după aceea, purtătoarea de cuvînt Luminița Adam a spus că formațiunea va lua o decizie doar după ce vede cum arată actul normativ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS