Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat oficial decesul lui Ariel Sharon / Reactii numeroase în Israel si teritoriile palestiniene

Starea de sănătate a lui Ariel Sharon s-a deteriorat în ultimele zile. Se afla în stare critică după 1 ianuarie. Fostul premier israelian se afla în comă după un atac cerebral suferit în 2006.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat oficial că Ariel Sharon a murit, sâmbătă, după o comă de opt ani.

Gilad, unul din fiii lui Sharon, a confirmat, de asemenea, decesul. ‘Tata a plecat atunci când a hotărât’, a declarat Gilad Sharon.

Moartea fostului premier israelian, la vârsta de 85 de ani, în clinica Shaim Sheba din Tel Hashomer, de lângă Tel-Aviv – unde se afla în comă din 2006 – a provocat numeroase reacții.

Preşedintele Israelului, Shimon Peres, și-a exprimat profundul regret și l-a numit pe Ariel Sharon un ‘prieten apropiat’, un mare om politic și un soldat curajos.

Potrivit agenției de știri France Presse, mai mulți lideri palestinieni – din mișcările Fatah și Hamas – au declarat că Ariel Sharon a fost ‘un criminal’ care s-a sustras justiţiei internaţionale.