Confidenţialitate

Ședință la MAI pentru deblocarea conflictului de la Metrou. STB cheamă șoferi de acasă

Câțiva sindicaliști au blocat circulația la metrou,  în această dimineață, iar premierul i-a cerut ministrului de Interne să ia măsuri.

Florin Cîțu a scris pe facebook : “Nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru și trebuie să ia măsuri. Bucureștenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist își pierde sinecura”.

Premierul se referă la liderul sindical de la Metrou, fostul parlamentar Ion Rădoi.

Ministrul Lucian Bode a convocat o ședință și discută la această oră, cu șefii Poliției, Jandarmeriei, Ministerului Transporturilor, Metrorex despre deblocarea circulației. Nu este exclusă o intervenția a Poliției la Metrou, în subteran, pentru evacuarea sindicaliștilor care au blocat plecarea trenurilor în această dimineață.

Fără metrou în circulație, care, într-o zi normală, asigură transportarea a 800.000 de oameni, în stațiile de autobuz și de tramvai e aglomerație foarte mare.

”Am redirecționat de pe liniile de transport public vehicule din zona unde nu era solicitare de transport în zona în care, în mod normal, erau linii de metrou. E vorba de zeci de vehicule. În plus, am chemat șoferi din libere, deci șoferi de acasă care nu erau, astăzi, programați să vină la serviciu și am suplimentat, de asemenea, câteva zeci de vehicule liniile respective și am mai luat și niște decizii pentru fluidizarea transportului,  introducând autobuzele pe linia de tramvai, pe anumite trasee, acolo unde este posibil”, a spus la Europa FM, directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum autobuzele și tramvaiele sunt arhipline fără metrou, directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț, roagă populația să poate măști.

”Noi încercăm să preluăm majoritatea pasagerilor, e adevărat, cu niște riscuri, din păcate asumate. Aș dori să precizez că cei care circulă cu mijloace de transport în comun obligatoriu să poarte mască și să respecte condițiile comunicate la nivel național în privința protecției față de virusul SARS-CoV-‘2” , a mai spus Adrian Criț.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

(Sursa foto: Facebook Unitatea – Sindicatul Liber Din Metrou)