Confidenţialitate

Premierul grec, aşteptat în Parlamentul European

Premierul grec Alexis Tsipras va fi audiat în Parlamentul European, la trei zile după ce Grecia a respins un plan de reforme propus de creditorii săi.

Informația a fost confirmată de președintele Parlamentului European, Martin Schultz, pe contul său de Twitter.

Guvernul de la Atena și oficialii de la Bruxelles nu au ajuns aseară la niciun consens.

Reuniți la Bruxelles, miniștrii de finanțe din zona euro au acordat Greciei un răgaz până duminică – atunci când va avea loc o nouă reuniune.

 

Alexis Tsipras va fi audiat astăzi la Strasbourg, informație confirmată de președintele Parlamentului European, Martin Schultz pe contul său de Twitter. Tsipras va lua parte la o sesiune consacrată negocierilor dintre greci și creditori. Mai mulți parlamentari europeni au dorit un dialog cu premierul grec cu privire la situația în care se află Grecia.

Dezbaterea începe la ora locală 9 și 45 de minute. Grupul parlamentar ALDE a consideră ‘a venit timpul ca Alexis Tsipras să-și asume responsabilitățile și să le explice cetățenilor europeni ce intenționează să facă pentru a menține intactă zona euro’ – arată un comunicat oficial.

Tsipras trebuie să trimită în această dimineață un plan pentru accesarea de fonduri de urgență din partea Uniunii Europene pentru a putea relua negocierile, a declarat aseară președintele Eurogrupului.

Audierea premierului grec în Parlamentul European trebuia să aibă loc la finalul lunii iunie, însă a fost anulată din cauza negocierilor cu creditorii.