Confidenţialitate

Premierul Franței: Există riscul folosirii armelor chimice și bacteriologice

Premierul francez, Manuel Valls, avertizează cu privire la riscul folosirii de arme chimice și bacteriologice în atacuri teroriste.

Șeful Guvernului de la Paris a făcut această declarație în Parlament, unde le-a cerut aleșilor să voteze prelungirea cu trei luni a stării de urgență în Franța.

În fața Adunării Naționale,  premierul Valls a explicat că Franța  este acum în război, dar nu într-unul clasic, ci unul în care prima armă este teroarea: “Ce vedem mai nou sunt noi moduri de operare. Imaginația macabră a celor care dau ordine este nelimitată. Atacuri armate, atacuri sinucigașe, decapitări, toate în același timp. Toate sunt comise de indivizi separat sau în comandouri foarte bine organizate. Trebuie să vă spun, cu toate precauțiile necesare, că trebuie să avem în vedere că întotdeauna mai există și riscul folosirii armelor chimice și bacteriologice”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Premierul  a explicat că violențele incredibile comise de teroriști  au nevoie de un răspuns pe măsură.

Manuel Valls a mai spus  că  dacă va fi votată, prelungirea stării de urgență le  va permite forțelor de ordine să facă percheziții mai eficiente și să închidă moscheile în care se proclamă radicalismul.

Ieri, președintele Francois Hollande a explicat că raidurile antitero efectuate în Saint Denis au fost posibile ca urmare a instituirii stării excepționale.