Confidenţialitate

Premierul Florin Cîțu le transmite primarilor că nicio rectificare bugetară nu se va face la partid | AUDIO

Prezent la o întrunire a Asociației Muncipiilor din România, premierul Florin Cîțu le transmite primarilor că nicio rectificare bugetară nu se va face la partid, cât timp va conduce Guvernul. Acesta cerut o mai mare implicare a primarilor în atragerea de fonduri europene și a subliniat că în România sunt încă multe primării care consumă mai mult decât produc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid atât timp cât voi fi prim ministrul României. Toate aceste lucruri se vor face în Guvernul României fără niciun fel de criterii politice. Sunt cîteva lucruri pe care aș vrea să le pun pe agendă. De exemplu, în jumătate dintre unitățile administrativ-teritoriale veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile, nu este un model sustenabil, trebuie să vedem cum găsim o soluție. Rata de colectare nu este unde ar trebui să fie”, a spus Cîțu.

La începutul ședinței, președintele Asociației Muncipiilor din România, Emil Boc, a cerut sprijin din partea Guvernului și Parlamentului pentru adoptarea unui proiect de lege privind unificarea administrativă a muncipiilor cu localități mai mici din vecinătatea lor sau altfel spus: constituirea zonelor metropolitane.
Premierul a încurajat inițiativa și a menționat că nu are cum să se opună câtă vreme această reorganizarea administrativă se face voluntar.