Confidenţialitate

Premierul Cîțu, la Europa FM: Până la finalul lunii martie, primim 2,8 milioane de doze de vaccin

În cadrul emisiunii Piața Victoriei, prim-ministrul Florin Cîțu, a vorbit cu Tudor Mușat despre campania de vaccinare, redeschiderea școlilor și eventuala relaxare a restricțiilor, dar și despre șansele de revenire economică, investițiile în infrastructură și reformarea aparatului bugetar.

Florin Cîțu spune că până la sfârșitul lunii martie România va primi 2,8 milioane de doze de vaccin anti-Covid, cele mai multe de la Pfizer dar și de la Moderna.

Șeful guvernului a spus că ritmul aprovizionării cu vaccinuri va crește în următoarele săptămâni. Principala limitare în campania de vaccinare este numărul de doze care vin în țară.

”Degeaba deschizi centre de vaccinare dacă nu ai destule vaccinuri”, a spus Florin Cîțu la Piața Victoriei.

România a primit până acum câte 150 de mii de doze pe săptămână, dar premierul spune că vom ajunge la un ritm de 220 de mii de doze pe săptămână.

Prim-ministrul se declară convins că România va atinge obiectivul de vaccinare de 10,4 milioane de persoane până la finalul lunii septembrie. Atunci se vor putea relaxa restricțiile.

De asemenea, Florin Cîțu a reamintit că, potrivit agenției de știri Bloomberg, România este pe locul 6 în Europa și pe 18 mondial la numărul de vaccinări.

Florin Cîțu a mai spus că urmează ca al treilea vaccin, cel realizat de Universitatea Oxford și compania Astra-Zeneca, să primească aprobarea Uniunii Europene și din semestrul 2 se va folosi și acest ser.

Potrivit șefului guvernului, ritmul de vaccinare în acest moment este de 30.000 de persoane pe zi și se va ajunge la 50.000 de vaccinări și pînă la 150.000 de imunizări zilnice.

Vezi aici emisiunea integrală: