Confidenţialitate

Premierul Dacian Cioloș discută la această oră cu supraviețuitorii de la Colectiv

Premierul se întâlneşte la această oră cu supravieţuitorii tragediei din Clubul Colectiv.

La întâlnire participă și rudele unora dintre cei 64 de tineri decedați, în total aproximativ 30 de persoane. Dacian Cioloș vrea să afle de la victimele incendiului și de la rudele celor morți ce nevoi au în continuare.

La un an de la drama din Colectiv, majoritatea răniților se află încă sub tratament, 27 sunt încă internați în țară sau în străinătate. Unii au povestit deja că sistemul sanitar de la noi nu s-a schimbat, corupția ”care a ucis”, încă persistă, sunt localuri în care tragedia se poate repeta.

Președintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, tatăl uneie dintre victime a scris pe facebook recent, că nu este pe deplin mulțumit de ce a reușit să facă actualul Guvern după tragedia de la Colectiv, însă a făcut eforturi vizibile.

,,Guvernul Cioloș a fost altceva , cu siguranță nu au făcut tot , cu siguranță au greșit, cu siguranță nu mi-au îndeplinit nici 30% din așteptări , dar au fost altceva . Am văzut oameni noi , oameni care munceau și 20 de ore pe zi , oameni care s-au implicat,, a spus tatăl unuia dintre tinerii morți pe 30 octombrie 2015 în clubul din sectorul 4.

La întâlnirea de la Patatul Victoria mai participă ministrul Sănătăţii şi ministrul internelor Dragoş Tudorache.

Întâlnirea are loc după ce recent, ministrul Sătătății, Vlad Voiculescu, a anunțat  că Guvernul a prelungit cu încă doi ani posibilitatea Ministerului Sănătăţii de a deconta tratamentul în străinătate pentru pacienţii din Colectiv.

Cel mai probabil, Dacian Cioloș va merge duminică la  fostul club Colectiv.