Confidenţialitate

Premierul Cîţu: Vom stabili ca activităţile economice să se închidă la ora 18.00, unde incidența este între 4 şi 6 la mie

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) urmează să reglementeze, miercuri, printr-o hotărâre, măsura ca activităţile economice din anumite domenii să fie închise la ora 18.00 în localităţile unde rata de incidenţă este cuprinsă între 4 şi 6 la mia de locuitori, a anunţat premierul Florin Cîţu.

“Discutăm o hotărâre CNSU pentru că între 4 la mie şi 6 la mie se închid activităţile economice la ora 18.00 şi atunci trebuie să reglementăm şi acest lucru. Cred că azi dăm hotărârea CNSU şi hotărârea de guvern cred că mâine [joi – n. red] sau vineri, va fi ceva online”, a precizat șeful executivului, miercuri, la Palatul Victoria.

La nivel naţional, peste 300 de localităţi figurează în scenariul roşu, adică peste pragul de 3 la mie. Bucureștiul și Craiova s-au alăturat pe această listă, pe care se mai aflau Satu Mare și Cluj Napoca.

Prezența în diferite spaţii închise şi participarea la evenimente este condiţionată de prezentarea certificatului sanitare, care atestă vaccinarea anti-Covid, testarea recentă sau trecerea prin boala Covid.