Confidenţialitate

Premierul Cîțu: Nu ne trebuie coadă ca să vedem că oamenii se vaccinează | VIDEO

Premierul a declarat, luni seară, că “este prima oară când putem să vedem sfârșitul pandemiei”.

Potrivit lui Florin Cîțu, 5 milioane de persoane ar trebui să fie vaccinate până la 1 iunie.

La momentul actual, la nivel național a fost depășit pragul de 3 milioane de doze anti-Covid administrate.

“Această țintă de 5 milioane (…) este foarte realistă. Noi ne-am ocupat de două lucruri importante: am comandat dozele și ne-am asigurat că avem dozele ca să avem 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. În al doilea rând, am creat capacitatea. Astăzi putem să vaccinăm 120 de mii de persoane pe zi, avem această capacitate”, a subliniat șeful executivului la TVR.

“Ați văzut că deja a scăzut numărul de persoane care sunt pe listele de așteptare și creăm mai multe oportunități pentru oameni să se vaccineze”, a precizat Florin Cîțu, dând exemplul maratonului de 3 zile de la Timișoara.

“Am propus la întâlnirea cu asociația municipiilor, consiliilor județene, comune, orașe, să facem în fiecare weekend un astfel de maraton, dacă este nevoie noi avem dozele, le punem la dispoziție, dar pe lângă acestea, avem mai multe decizii care să accelereze această campanie de vaccinare”, a precizat Florin Cîțu.

“Nu ne trebuie coadă ca să vedem că oamenii se vaccinează sau liste de așteptare, oamenii trebuie să se vaccineze”, a subliniat premierul.

“După 60-70% (persoane vaccinate n.r.) putem să discutăm de a scoate masca din spațiul public. Și nu suntem noi mai catolici decât Papa, este ceea ce vedem că se întâmplă în alte țări”, a adăugat acesta

“Anul trecut, în această perioadă, eram în stare de urgență, nu știam nimic de vaccin, nu știam cum ne revenim, economia era la pământ, era închisă (…) campania aceasta de vaccinare nu reprezintă un moft, nu este un obiectiv al acestui guvern, este o campanie pentru viață”, a insistat Florin Cîțu.