Confidenţialitate

Premierul Cîţu le promite sprijin primarilor din localitățile inundate ale Apusenilor

Aflat în zonele afectate ale Apusenilor, premierul Florin Cîţu a transmis că sinistrații vor primi sprijin financiar începând de luni.

“Începând de mâine [luni – n. red], după decizia de Guvern, bineînţeles că banii pot să ajungă la cetăţeni”, a declarat șeful executivului.

Florin Cîţu s-a aflat, duminică, în localitatea Ocoliş din judeţul Alba, însoțit de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi de cel al Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Premierul i-a asigurat de sprijin pe primarii din Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud.

“Astăzi am fost în zonele afectate de inundaţii din judeţul Alba. Am discutat şi i-am asigurat pe localnicii cu gospodării avariate că vor primi sprijin de la Guvern şi mă voi ţine de cuvânt! Am mers în localitatea Ocoliş, însoţit de colegii mei, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, şi Nicolae Ciucă, ministrul Apărării. Împreună am analizat priorităţile de intervenţie cu primarii din cele mai afectate zone: Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud. Cel mai important este că nu avem victime. Prioritatea este refacerea gospodăriilor. Structurile MAI şi MApN vor rămâne în zonă pentru a veni în ajutorul localnicilor, aşa cum au făcut şi în aceste zile. Le mulţumesc pentru sprijinul acordat. Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce va primi evaluarea. Rog cetăţenii din localităţile avariate să ia legătura cu primarii, pentru a ne asigura că ajutoarele vor ajunge cat mai repede la cei afectaţi”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Peste 200 de case au fost afectate de inundații în județul Alba.