Confidenţialitate

Premierul Cîțu, despre protestele minerilor: Nu se va întâmpla o mineriadă în acest mandat | AUDIO

Prima reacţie a premierului Florin Cîţu în cazul protestului declanşat de mineri săptămâna trecută. Spune că-i înţelege, dar că problemele lor nu vor fi rezolvate prin astfel de proteste.

Unii dintre minerii care s-au blocat în subteran la Lupeni au intrat luni în greva foamei. Florin Cîţu:

„Nu cred că soluția pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Salariile au fost plătite la timp, avem soluții și pentru următoarele 3 luni de zile. În același timp, eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. În 2020, când au fost plătite toate salariile, și ale minerilor, lună de lună, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic. Nu mi se pare normal ce se întâmplă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul i-a acuzat pe unii politicieni că încearcă să profite de pe urma protestului minerilor:

„Sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, din aceeași categorie, în ultimii ani, de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Eu pot să le spun atât românilor și bucureștenilor, că nu voi permite niciodată în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și ale altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.