Confidenţialitate

Premierul Cîțu, despre politicienii USR: Au fost necinstiţi!

Premierul Florin Cîţu declară că PNL nu are ce să discute cu USR în acest moment, dar că după ziua de marţi, când se va supune la vot moţiunea de cenzură, vor fi luate în calcul toate opţiunile.

“PNL nu are ce discuta cu un partid care dă jos guvernul Partidului Naţional Liberal, mai ales atunci când se asociază cu AUR, un partid extremist şi cu cei de la PSD, cei care sunt duşmanii românilor. Deci nu avem ce discuta în acest moment, iar după ziua de marţi vom vedea care sunt opţiunile, dar eu zic că toate opţiunile sunt pe masă după ziua de marţi”, a declarat, duminică, șeful PNL.

“S-a creat o coaliţie a iresponsabililor, o coaliţie bizară, în care anti-vacciniştii stau la masă cu vacciniştii, pro-europenii cu anti-europenii, doar pentru a da jos un guvern al liberalilor”, a adăugat el.

În context, Florin Cîțu i-a acuzat pe cei de la USR PLUS de ipocrizie.

“Dacă cei de la USR ar fi spus în campania electorală sau după aceea că ei vor vota alături de AUR şi alături de PSD să dea jos guvernul PNL, niciodată nu am fi făcut o coaliţie cu cei de la USR. Au fost necinstiţi! Nu au fost oneşti cu românii şi astăzi vedem că, de fapt, pentru USR nu există niciun fel de scrupule, se alătură acestor partide cu care noi, cei de la PNL, nu vrem să avem de-a face. (…) Partidul Naţional Liberal deja şi-a exprimat opţiunea (…), este un partid care în continuare va face totul pentru a fi la guvernare şi pentru a implementa programul de guvernare. L-am văzut şi pe domnul Dan Barna care spunea un lucru pe care ar trebui cu toţii să-l ţinem minte acum. Spunea că obiectivul politic e important, nu instrumentul. Vom folosi această declaraţie mai departe”, a adăugat premierul.

Florin Cîţu a adăugat că, în opinia sa, prin votarea moţiunii de cenzură, parlamentarii USR PLUS ar valida opinia PSD că inclusiv miniştrii pe care i-au avut ei “au fost incompetenţi”.