Confidenţialitate

Premierul Cîțu, despre deschiderea școlilor: Vom lua o decizie fermă pe 2 februarie | AUDIO

Premierul Florin Cîţu spune că își dorește ca școlile să fie redeschise, dar decizia va fi luată pe 2 februarie, în funcție situația epidemiologică.

Am spus că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până atunci ce se întâmplă cu situația epidemiologică în România. Bineînțeles că vrem și sperăm să fie deschisă economia, dar nu contează ce vreau eu.

Contează care este situația din punct de vedere al sănătății, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condițiile, iar apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În opinia premierului, campania de vaccinare anti-COVID va ajuta la relaxarea restricțiilor în perioada următoare.

Despre relaxarea restricțiilor în București, premierul spune că decizia a fost luată ținând cont de legislația în vigoare, dar că oricând poate fi modificat pragul în funcție de care se stabilesc restricții sau relaxări.

Dacă ar fi după mine, aș vrea ca toată economia să fie deschisă mâine. În același timp, trebuie să ținem cont de recomandările medicilor. Din ce înțeleg eu, aceste relaxări au fost decise pe legislația în vigoare. Dacă se decide să se modifice acel prag, să nu mai fie 3 la mie, ci să fie 2 la mie, bineînțeles că ei pot face acest lucru, sunt experți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, Ministerul Sănătății a recomandat amânarea relaxării restricțiilor în Capitală, ca urmare a apariției de cazuri de îmbolnăvire cu noua tulpină a SARS-COV-2.

Autoritățile locale au decis însă ca de astăzi să fie redeschise restaurantele,  barurile și cafenelele din spații închise, dar și cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc. Acestea pot funcționa la 30 la sută din capacitate.

În prezent, în Capitală, rata de incidență cazurilor de COVID-19 este de 2,32.