Confidenţialitate

Premierul cere sprijinul cultelor religioase în lupta anti-COVID. Bisericile vor ca oamenii să meargă la slujbe fără certificat verde | AUDIO

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, cu reprezentanții tuturor cultelor religioase din România. Șeful guvernului spune că le-a cerut sprijinul pentru a salva cât mai multe vieți.

Bisericile au solicitat însă ca oamenii să poată participa la slujbe fără certificat COVID.

„A fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea certificatului verde. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieți. Vaccinarea este o soluție iar cea de-a doua este comportamentul, iar prin comportament înțelegem respectul față de sine, respectul față de comunitate, respectul față de tot ceea ce înseamnă dorința de a salva vieți.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezent la întâlnirea cu reprezentanții cultelor, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a fost întrebat dacă va deveni obligatoriu certificatul COVID la intrarea în biserică.

„Libertatea religioasă trebuie respectată, nu pudem discuta doar de faptul că există acces la magazinele de strictă necesitate, noi credem că și accesul la serviciile religioase trebuie să țină cont de acest lucru.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că luna aceasta va trimite la Parlament un proiect privind certificatul COVID.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Inquam Photos / Doru Halip

Citește și: Dr. Vasi Rădulescu: Dacă tulpina Omicron va deveni dominantă, e posibil la nivel de decese să stăm mult mai rău decât la Delta | VIDEO