Confidenţialitate

Premierul cere anchetă: Cine a greșit în organizarea întrevederii sale ratate cu Jean-Claude Junker?

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Secretariatului General al Guvernului un raport amănunţit cu privire la modul în care Protocolul a pregătit şi organizat întrevederea stabilită pentru luni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Totodată, şeful Executivului a cerut şi ministrului Transporturilor, Lucian Şova, un raport cu privire la informaţiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziţie şi le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la Bucureşti delegaţia oficială condusă de Jean-Claude Juncker.

”Având în vedere atribuţiile şi obligaţiile Serviciului de Protecţie şi Pază în ceea ce priveşte coordonarea cu celelalte instituţii asupra programului oficial al celor doi demnitari, se impune o analiză riguroasă şi asupra modului în care a acţionat această instituţie în pregătirea şi desfăşurarea întrevederii stabilite pentru luni între cei doi oficiali”, se arată într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Potrivit Guvernului, instituţiile statului au “obligaţia şi responsabilitatea” să se coordoneze în organizarea întâlnirilor la nivel înalt, iar “astfel de incidente sunt nepermise şi sunt de natură să afecteze imaginea României”.

Reamintim că și Ministerul transporturilor face o anchetă pe această temă.

Premierul Viorcia Dăncilă a ratat luni seară întâlnirea pe care trebuia să o aibă cu șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

Guvernul a explicat că avionul oficialului european ar fi aterizat mai devreme decât era programat.