Premierul britanic Boris Johnson este lăudat de Donald Trump după suspendarea Parlamentului din Regat

Preşedintele american Donald Trump l-a lăudat pe premierul britanic Boris Johnson, despre care a apreciat că este politicianul de care are nevoie Regatul Unit şi că el va dovedi că este un ”mare” prim-ministru.

”Va fi foarte dificil pentru Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic, să obţină o moţiune de cenzură împotriva Noului Prim-Ministru Boris Johnson, mai ales în lumina faptului că Boris este exact ce-i trebuie Regatului Unit, şi el va dovedi că este ”unul mare!” Iubesc Regatul Unit”, a scris Trump pe reţeaua de socializare.


Reacția președintelui american vine după ce Boris Johnson i-a cerut Reginei Elisabeta a II-a să-şi amâne până pe 14 octombrie discursul susținut la începutul fiecărei sesiuni parlamentare.

Este o mişcare prin care şeful executivului britanic îngreunează planurile opoziţie de a-l împiedica să-şi pună în practică decizia de a scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană fără un acord până pe 31 octombrie, dacă blocul comunitar nu negociază până atunci cu Londra un nou acord privind Brexitul din care să fie eliminată clauza privind ‘‘plasa de siguranţă” nord-irlandeză.

Regina Elisabeta a II-a a aprobat amânarea discursului până pe 14 octombrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS