Confidenţialitate

Premierul așteaptă un raport în cazul ursului ucis la Sibiu

Premierul Dacian Cioloș așteaptă să-i fie prezentat un raport în cazul ursului ucis săptămâna trecută la Sibiu.

Până acum, Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu a deschis dosar de cercetare penală pentru uz de armă letală, iar reprezentanții Ministerului Mediului au cerut poliției să ancheteze cum a ajuns ursul în oraș.

Animalul a fost împușcat miercurea trecută după mai multe ore în care autoritățile au încercat să-l prindă. În capitală și în Sibiu, oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta față e violența nejustificată, spun ei, cu care s-a acționat.

Peste o sută de persoane s-au strâns în weekend atât la Sibiu cât  și în București. În capitală, mulți dintre participanți aveau cu ei ursuleți de pluș. Oamenii sunt supărați pentru că autoritățile sibiene au decis să ucidă animalul care umbla pe străzi în loc să-l tranchilizeze. În plus, ei vor măsuri mai clare pentru protecția animalelor săbatice.

Unul dintre organizatorii protestului a spus că a depus plângere penală imediat după incident, urmând să facă o nouă sesizare pentru că Direcția Sanitar Veterinară Sibiu a incinerat ursul fără să le dea posibilitatea unei contraexpertize.

Între timp, au apărut noi imagini cu apariția ursului în Sibiu, surprinse de o cameră de supraveghere a unui centru comercial. Pe înregistrare se vede că o femeie vrea să iasă pe uşă, dar animalul vine în fugă spre ea. Femeia intră înapoi în magazin şi ţine de uşă, deoarece animalul se caţără cu labele pe geam.

Toate acestea s-au întâmplat miercurea trecută, când ursul a fost împușcat după mai multe ore în care autoritățile au încercat să-l prindă pe străzile Sibiului.