Premierul așteaptă primarii la discuții

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, marţi, va avea loc o primă întâlnire între Guvern şi primarii de municipii în contextul nemulţumirilor acestora legate de buget.

Șefa executivului a evitat să ofere ale amănunte.

„Mâine [marți – n.r] va fi o primă întâlnire între Guvern şi primarii de municipii”, a spus Dăncilă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, întrebată cum comentează faptul că primarii se plâng că nu mai au bani de salarii, burse şi investiţii, notează Agerpres.

Primarul Sectorului 3 a afirmat luni că în ceea ce priveşte rectificarea bugetară nu a fost îndeplinită promisiunea suplimentării cu 60% a bugetelor locale.

„Au promis 60%. Banii pe primele trei luni au fost furaţi de către Guvern. Primăriile sunt văduvite de acele sume. Avem un angajament (de la Guvern – n.r.) de genul că o să rezolve această problemă, dar dacă acest angajament este la fel de credibil… (…) Noroc că am mai încasat nişte bani acum şi cred că ne încropim de salarii, bursele nu le plătim de trei luni de zile şi în ceea ce priveşte investiţiile avem un credit”, a susţinut Robert Negoiţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS