Confidenţialitate

Premierul anunță sesizarea DNA în cazul incendiului de la Matei Balș

Premierul Florin Cîțu anunță că va face o sesizare la DNA, în urma controlului efectuat de Corpul de Control al Guvernului după incendiul de la Institutul “Matei Balș”.

„A funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, erau neconformități, de exemplu pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc, instalația de detectare și alarmă la incendiu nu era cu acoperire totală, în interior nu sunt prevăzute dispozitive de alarmare optice și acustice.

O sesizare da, se face, către DNA.

Este vorba de asigurarea serviciilor în domeniul intervențiilor în situații de urgență cu o firmă generalizată de IGSU și neorganizată pentru a putea asigura cerințele obiectivelor obligatorii într-o unitate spitalicească cu un număr de 740 de paturi. Mai era prezența în incinta Institutului a aparatelor electrice sau surse de aprindere care nu intră în categoria aparaturii medicale”, anunță Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul precizează că a primit o notă de informare privind verificările ce au avut loc și spune că aşteaptă şi rezultatele controlului de la Ministerul Sănătăţii.

Foto: Inquam / Octav Ganea