Premierul a gasit un vinovat pentru faptul ca nu se incaseaza suficienti bani la buget: Curtea Constitutionala (AUDIO)

Într-o scrisoare, Victor Ponta menționează ‘neglijența gravă’ și existența unui ‘circuit de interese’ – nemulțumit de faptul că membrii Curții nu i-au transmis președintelui Traian Băsescu o decizie privind Legea Insolvenței.

Fără această decizie, șeful statului nu poate promulga legea.

Premierul spune că, fără această lege, statul nu poate încasa o serie de venituri.

Guvernul a aprobat anul trecut prin ordonanță de urgență noul Cod al insolvenţei, iar Curtea Constituțională a spus că documentul este foarte bun, însă este necesară adoptarea prin lege, în Parlament.

Premierul Victor Ponta a amintit că legea a fost aprobată prin Parlament, însă a fost contestată de liberali. Ulterior Curtea Constituțională a respins contestația PNL.

Premierul Victor Ponta a precizat că Legea Insolvenței ar aduce bani la buget care ar acopri între altele reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie.

Potrivit noului cod, pot intra în insolvență firmele care au datorii mai mari de 40.000 de lei. În perioada de reorganizare firmele vor putea încheia contracte noi care să le permită continuarea activității.

Inițiatorii documentului spun că legea nu va mai permite intrarea pe nedrept în insolvență a unor firme, doar pentru ca acestea să evite să mai plătească taxele și impozitele către stat.