Confidenţialitate

Premieră: Pompierii români pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație | AUDIO

Peste 100 de pompieri români au plecat, astăzi, spre Grecia, pentru a a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație care au afectat în special zona Atenei, dar și unele insule.

Misiunea va dura 10 zile și este prima de acest fel desfășurată de România în afara țării, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat:

”În total avem 108 persoane care pleacă, sunt cu mașini de intervenție și mașini de suport. Misiunea este prevăzută pentru 10 zile, cu posibilitate de extindere dacă se va cere din partea autorităților din Grecia. Pentru incendii d epădure, pentru prima dată se intervine în afara României, am fost pentru inundații, pentru aspecte medicale, tot afară, dar pentru incendii de pădure aceasta este prima dată”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comandantul misiunii în Grecia, colonelul Florin Popa, a spus că au fost selectați cei mai buni pompieri care să participe la stingerea incendiilor din Grecia.

”Mergem cu încredere, vom reprezenta România. Mergem 108 persoane, vrem să ne întoarcem 108, și cu autospecialele în bună stare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La stingerea incendiilor de vegetație din Grecia participă nu numai pompieri din România, ci și din Franța și Cipru, în cadrul mecanismului european privind protecția civilă, în vreme ce alte state au trimis avioane care să ajute la stingerea flăcărilor.

Foto: ISU/Facebook