Confidenţialitate

Premieră medicală în Japonia: Oamenii de știință au creat porci modificați genetic pentru transplant de celule și organe la om | AUDIO

Premieră pentru Japonia: Oamenii de știință de la o Universitate din Tokyo alături de două companii au creat porci modificați genetic pentru transplanturi de celule şi organe la om. 16.000 de persoane aşteaptă să primească un transplant în Japonia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Porcii au fost clonaţi de la un alt exemplar care a avut zece gene modificate pentru reducerea riscului de respingere a organului de către organismul unui beneficiar uman.

Cum au fost creați porcii modificați genetic

Animalele au fost create prin tehnologia de transfer nuclear al celulelor somatice. Ovulele fertilizate au fost transplantate în uterul unei mame surogat care a născut trei purcei, prin cezariană.

Obiectivul oamenilor de știință este de lupta cu lipsa donatorilor de organe.

În ultimii ani – în Japonia – numai aproximativ 3% dintre persoanele care au solicitat un transplant au beneficiat de unul.

Medicii din Japonia se pregătesc de un transplant pancreatic de la un porc la oameni diagnosticați ccu diabet de tip I, dar și de un transplant temporar de rinichi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Hunedoara: Nici 50% dintre cursanții școlilor auto nu trec proba scrisă a examenului. Prefectul județului anunță o discuție cu reprezentanții tuturor școlilor de șoferi | AUDIO