Confidenţialitate

Premieră la Teatrul „În culise”: „Anti Love Story”, șase povești de anti-dragoste – FOTO

E intrigant când vine un regizor și-ți pune în față oglinda și te vezi cu toate defectele. E un efect al spectacolului „Anti Love Story” de la Teatrul „În culise”,  care prezintă șase povești de dragoste…pe dos. Adică, despre ce ar fi putut să fie, dar n-au fost. În rubrica „Sus cortina”, la Europa FM, aflăm detalii… din culise de la regizorul Cristian Bajora, manager al Teatrului „În culise”.

*

Nu, nu sunt istorii confortabile. Prin fața spectatorilor trec șase tipuri de situații în care vedem cum arată dragostea în era Tinder, Facebook și Whats app, jucate pe rând, pe o bancă, de 13 personaje.

Bazat pe textul scris de Ștefan Caraman, „Anti Love Story” este o comedie romantică cu scene care trec de la romantism, la brutal. Debutează cu gelozii adolescentine și ne conduce până la iubirea matură dintre doi oameni care hrănesc porumbei în Cișmigiu.

Cât despre jocul de-a iubirea,  acesta se desfășoară pornind de la imaginea reprezentativă a unui film american celebru, „Forrest Gump”(din 1994, cu Tom Hanks protagonist), cu personajul principal așezat pe o bancă. Pe parcurusul spectacolului, avem un ghid, care taie, scurtează, lungește sau reia scenele… Rolul său e de „anti-cupidon”, care „face și desface”. Cine este, el, de fapt, vă las să descoperiți în următoarele reprezentații.

Cristian Bajora, regizor, în rubrica „Sus cortina”, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Limbajul licențios îl auzim, în multe piese, mascat de pronunția actorilor – prin cuvinte aspirate, bolborosite, spuse mai mult pentru sine decât pentru public, și astfel de situații stârnesc râsul. E o artă a rostirii replicilor.

În „Anti Love Story”, înjurăturile se păstrează în stare brută. Pentru unele urechi, abundența lor poate strica efectul unor scene extrem de reușite. Pentru altele, e semn de bucurie și de râs până la leșin. De fapt, obscenul completează brutalul în care trăim, îl ilustrează. Unii îl savurează, alții sunt neplăcut surprinși.

Atmosfera plăcută, de cafenea, poate fi tulburată doar de vreo actriță (invitată să asiste) care se crede mai bună și dă ochii peste cap după ce la început s-a bătut pentru un scaun mai bun.

În rest, un loc cald, plăcut, în care avem de savurat teatru, așa cum publicul bucureștean amator de producții independente savura până acum 2-3 ani.

Vedem, din nou, „Anti Love Story”, la Teatrul „În Culise”, redeschis recent la adresa strada Lipscani nr. 30, în serile de 28 septembrie și 13 octombrie.