Confidenţialitate

Premieră la spitalul Județean Covasna: O femeie de 160 de kg a născut un bebeluș perfect sănătos de aproape 5 kg | AUDIO

În premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, o gravidă cu o greutate de 160 de kg care suferă, printre altele, de diabet zaharat și hipotiroidie, a născut prin cezariană un bebeluș de aproximativ 5 kg și 59 cm lungime.
Potrivit Biroului de presă al Spitalului Județean, intervenția a fost una foarte dificilă din cauza faptului că pacienta în vârstă de 32 de ani suferă de obezitate de gradul III, însă a decurs fără complicații, iar bebelușul și mămica au putut fi externați după 6 zile, ambii având o stare bună de sănătate.
Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind necesară prezența a 3 medici primari obstetricieni-ginecologi, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog și alte 8 cadre auxiliare (asistente, moașe, infirmiere).
„Este o premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a spitalului nostru și suntem mândri de faptul că am putut rezolva fără complicații un asemenea caz dificil. O naștere prin cezariană nu înseamnă doar participarea a doi medici, ci necesită implicarea unei echipe întregi. Îi felicit pe colegii mei pentru munca depusă și ne bucurăm că atât bebelușul cât și mămica au părăsit spitalul într-o stare bună de sănătate”, a spus șeful secției de Ostetrică-Ginecologie, medicul primar obstetrician-ginecolog dr. András Pál.
Mămica, originară din județul Covasna, nu se află la prima naștere, având acasă încă doi copii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Kiss Edith