Premieră la NexT: Scor Alb, de Marius Olteanu (AUDIO)

Scurtmetrajul regizorului bucureștean va ajunge la puțin timp după premiera românească la unul dintre cele mai mari festivaluri de gen.

Astăzi a avut premiera, la festivalul NexT, un scurtmetraj care în puțină vreme pleacă la unul dintre cele mai mari festivaluri de profil – cel de la Busan, din Coreea de Sud.

Scor Alb e un film 100% indepedent – nimeni nu a fost plătit -, iar el îi aduce laolaltă pe doi dintre cei mai apreciați actori ai noii generații – Ioana Flora și Alex Potocean.

Aflată într-un moment de răscruce al vieții, femeia interpretată de Ioana Flora ia un taxi din Gara de Nord către casă, dar nu se grăbește deloc.

Filip Standavid a stat de vorbă cu regizorul Marius Olteanu (AUDIO).

Născut în București în 1979, Marius Olteanu este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” și National Film and Television School, Marea Britanie.

Regizor de ficțiune, documentar și publicitate, a scris și regizat mai multe filme de scurtmetraj și un lungmetraj documentar, “Timoc. Lumea de dincolo”, despre românii din localitatea Timoc (Serbia) șidespre felul în care aceștia se raportează la lumea celor morți.

Marius Olteanu este și fotograf, primul său album foto “Lumea de dincolo” fiind publicat la editura ICR în 2011.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Articole Similare