Confidenţialitate

Actrița Carrie Fisher a murit la vârsta de 60 de ani

Actrița Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul prințesei Leia Organa din seria “Războiul Stelelor”, a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord, scrie revista People.

Purtătorul de cuvânt al familiei Simon Halls a transmis un mesaj din partea fiicei actriței Carrie Fisher, Billie Lourd:

“Billie Lourd confirmă cu mare tristețe că iubita sa mamă Carrie Fisher a încetat din viață în această dimineață, la 8:55.

A fost iubită de întreaga lume și îi vom simți lipsa. Familia vă mulțumește pentru gândurile și rugăciunile voastre”, a transmis Simon Halls.

Vineri, Carrie Fisher, interpreta prinţesei Leia din seria ”Star Wars”, a intrat în stop cardiorespirator cu doar câteva minute înainte ca avionul în care se afla, ce efectua o cursă pe ruta Londra – Los Angeles, să aterizeze pe pista principalului aeroport din metropola americană, ea fiind spitalizată.

Ulterior, s-a anunţat că starea ei medicală este stabilă.

Carrie Fisher, născută pe 21 octombrie 1956, este fiica actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher.

A devenit celebră cu rolul prinţesei Leia din trilogia iniţială a francizei ”Star Wars” (1977-1983), pe care l-a reluat şi în cel mai recent film din această serie, ”Star Wars: Trezirea Forţei”.

Showbiz 100%

Cu numai două săptămîni în urmă, Carrie Fisher luase parte la o emisiune de divertisment la BBC.

Tocmai ce publicase o carte în care dezvăluia că a avut o aventură cu Harrison Ford în vremea în care jucau amîndoi în Războiul Stelelor.

Dezinvoltă și fără false pudori, a adăugat că a făcut aluzie la cele întîmplate acum 40 de ani în vreo două-trei discuții cu Ford, și că acesta a răspuns ca de obicei, cu un mormăit de neînțeles.

Născută din părinți artiști (Debbie Reynolds, mama sa, a jucat – între altele – în Singin’ In The Rain, iar tatăl său este cîntărețul pop Eddie Fisher), Carrie a crescut în industria divertismentului.

E adevărat că a devenit celebră grație rolului Prinţesei Leia din trilogia iniţială a seriei Războiul Stelelor, cea din perioada 1977 – 1983, dar s-a remarcat și în Hannah și surorile ei, unul dintre cele mai bune filme ale lui Woody Allen, sau în comedia romantică When Harry met Sally.

Actriţa americană a scris patru romane şi mai multe volume de memorii.

Va fi întotdeauna considerată Prințesa Leia (o prințesă în stare să-și poarte singură de grijă, dacă era cazul), dar putea și să-și ia rolul peste picior: “Cine Dumnezeu se rujează în halul ăla cînd pleacă la bătălie?”, se întreba la un moment dat.

Nu a făcut un secret din problemele sale cu drogurile – în 1985 a trecut printr-o supradoză aproape fatală -, dar a reușit să se folosească de ele și pentru a scrie volume marcate de un umor negru ieșit din comun.

Conștientă de partea sa în crearea unui mit contemporan – sunt oameni care declară la recensăminte că religia lor este de Cavaler Jedi! – , Carrie Fisher era de asemenea foarte conștientă de ceea ce înseamnă celebritatea.

Faima eternă”, scria ea, “este cea care face ca un număr semnificativ de oameni să fie interesați de tine chiar și atunci cînd nu mai contribui cu adevărat la dezbaterile culturale – e foarte rară și le e rezervată celor precum Muhammad Ali”.

https://www.youtube.com/watch?v=qND0aIXOLbw

Carrie Fisher despre Carrie Fisher

Despre rolul Prințesei Leia:

“Când mi s-a propus rolul unei prințese dintr-un filmuleț caraghios science-fiction m-am gîndit <<Am 19 ani, o să fie distractiv! Cine n-are chef să se distreze la 19 ani? O să mă fâțâi de colo-colo printre roboți, după care o să-mi reiau viața obișnuită și o să văd eu cu ce mă ocup cînd mă fac mare>>. Atâta doar că Star Wars, fâțîiala asta printre niște roboți care a durat trei luni, a  făcut ceva neașteptat: a explodat pe firmamentul culturii pop și ne-a tras pe toți după sine. M-a păcălit să devin o vedetă”.

Despre dependența de droguri:

“Drogurile mă făceau să mă simt normal. Mă țineau sub control”.

Despre diagnosticul de tulburare bipolară (depresie):

“Mă simt bine, dar sunt bipolară. Iau șapte medicamente, de trei ori pe zi – asta mă silește să mă confrunt cu boala, nu pot să scap de ea nici măcar pentru o zi. E ca și cum aș avea diabet”.

Despre viața la Hollywood:

“N-ai cum să găsești afecțiune autentică la Hollywood – toată lumea mimează afecțiunea prea bine”.

Despre îmbătrânire:

“”M-am căutat de curând pe mine însămi pe Google și am dat peste un comentariu: <<Ce naiba s-a întâmplat cu Carrie Fisher? Arăta atât de bine! Acum zici c-ar fi Elton John>>. Sigur că m-a afectat comentariul ăla, mai ales că știam ce voia să spună autorul: mi-am îngăduit prea multe. Ce-și îngăduie femeile de vârstă mijlocie, fălcoase și durdulii? Două lucruri: să dea iama în frigider și la restaurante”.