Premieră în Justiţie: Maşină de teren închiriată pe banii statului

O femeie din Argeş a obligat statul în instanţă să îi plătească închirierea unei maşini de teren pentru că drumul de la şoseaua principală până la casa ei este impracticabil.

Primăria din Băiculeşti a fost obligată de judecători să-i plătească acestei doamne 80 de euro pe zi şi să se apuce urgent de asfaltare.

O cheamă Simona Niculescu şi a locuit 30 de ani în Franţa. S-a întors acasă, în satul Băiculeşti, unde a construit o casă. Nu s-a gândit însă că drumul de acces va fi o problemă. Ea a explicat pentru Digi 24 cum a ajuns la procesul cu primăria:

„Când am rămas sinistrată, anul trecut, în decembrie, șeful ISU Băiculești, în glumă, mi-a zis să dau clima în judecată, să mă mut în California sau să-mi iau un 4×4”, declară Simona Niculescu pentru digi24.

Femeia a apelat la instanţă. Judecătoria Curtea de Argeş a decis că Primăria trebuie să asfalteze drumul, dar şi să-i plătească femeii 80 de euro pe zi, pentru închirierea unei maşini de teren. Vehiculul ar trebui să o ajute pe femeie să parcurgă cei doi kilometri de la şoseaua asfaltată şi până la casa ei.