Confidenţialitate

Premieră în înotul masculin: Robert Glință a devenit campion european

Înotătorul Robert Glinţă a devenit campion European la 100 de metri spate. El a câştigat ieri medalia de aur la Campionatele Europene de la Budapesta. România nu mai câștigase un aur european din 2004, de pe vremea Cameliei Potec. Pentru proba masculină este, însă, o premieră.

Robert Glinţă are 24 de ani şi este din Constanţa. Sportivul român a înotat cele două lungimi de bazin în stilul spate în 52.88 secunde. Cu doar două secunde mai puţin decât sportivul spaniol  Hugo Gonzalez de Oliveira , care a ieşit pe locul 2.

Timpul obţinut de înotătorul român este un nou record național, precedentul fiind stabilit tot de el, în semifinale.

Palmaresul european al lui Robert Glință mai cuprinde două medalii de argint la 50 de metri spate, ambele cucerite în 2018, la Glasgow, Scoția.

În această vară, Robert Glință va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia – după cum a declarat după competiţie.

Robert Glinţă a plecat, în urmă cu câțiva ani, în Statele Unite ale Americii, unde a studiat și s-a antrenat la o universitate de top. S-a întors, însă, în România.

Potrivit Pro Sport, proaspătul campion european este  fan al tatuajelor și al filmelor SF. Pe un cot are tatuat un extraterestru, iar pe celălalt cercurile olimpice.

Foto: Federația Română de Natație