Confidenţialitate

Premieră în chirurgia românească: Prima implantare de inimă artificială la un copil, realizată la Institutul de Boli Cardiovsculare și Transplant din Târgu Mureș | AUDIO

Operație în premieră în România: Medicii de la Institutul de Boli Cardiovsculare și Transplant din Târgu Mureș au realizat prima implantare a unei inimi artificiale la un copil. Este vorba despre o fată de 17 ani. Anul acesta, au mai fost 3 intervenții similare, dar cei care au primit o inimă artificială au fost adulți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fata de 17 ani operată la Institutul pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș suferă de insuficiență cardiacă și doar un transplant de inimă o putea salva.

Cum donatori pentru această categorie de vârstă sunt puțini, medicii au decis să îi implanteze o inimă artificială.

Operația a fost un succes și a fost realizată de o echipă de medici români și sârbi, în frunte cu șeful clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului, Horațiu Suciu.

Aceasta a scris pe Facebook că este a 4-a operație de acest fel realizată anul acesta în țara noastră și prima din România la un copil.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Al Di Meola, internat într-un spital din București, după ce a făcut infarct în timpul concertului de la Arenele Romane | AUDIO