Confidenţialitate

Primele declarații ale bărbatului care l-a împușcat pe premierul Slovaciei: „Nu sunt de acord cu politica guvernului” | AUDIO

Bărbatul responsabil pentru împușcarea premierului slovac a făcut primele declarații: „Nu sunt de acord cu politica guvernului”, spune atacatorul în vârstă de 71 de ani. Robert Fico a fost operat ore întregi. Starea premierului este stabilă, dar „foarte gravă”, spun medicii. Între timp, Slovacia se află „în pragul unui război civil” din cauza tensiunilor politice, susține ministrul de Interne al țării după incident.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Televiziunea slovacă TA3 a publicat o filmare cu bărbatul arestat pentru tentativa de asasinare a premierului Robert Fico.

„Nu sunt de acord cu politica Guvernului. De ce este presa lichidată, de ce este televiziunea publică atacată? De ce a fost concediat Maza – fostul șef al Consiliului Judiciar din Slovacia?”, spune Juraj Cintula, așezat pe un scaun cu mâinile legate la spate, pe holurile secției de poliție.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani, scriitor și publicist, a lucrat anterior ca agent de securitate și se presupune că ar avea legături cu grupul paramilitar pro-rus Slovački Branci – Recruții slovaci.

Fiul său a declarat că nu își poate explica incidentul

Acesta susține că tatăl său nu are probleme psihice și nu a menționat vreodată că ar avea intenții violente la adresa vreunui politician, notează Reuters.

După incident, ministrul de Interne al Slovaciei, Matus Sutaj Estok, afirma că țara sa se află în pragul unui război civil din cauza tensiunilor politice, cerând stoparea comentariilor pline de ură făcute pe internet.

Robert Fico a fost supus unei intervenții chirurgicale de 7 ore. Starea sa s-a stabilizat în cursul nopții, dar este în continuare „foarte gravă”, spune vicepremierul Robert Kalinak.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Robert Fico – premierul Slovaciei? AUDIO