Confidenţialitate

Preliminariile CM 2022: România învinge Islanda cu 2-0

Naţionala de fotbal României a învins selecționata Islandei cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Golurile au fost marcate de Dennis Man (’47) şi Nicolae Stanciu (’83).

România şi-a luat şi o revanşă după ce a pierdut cu 1-2 la Reykjavik în toamna trecută, în semifinalele barajului pentru EURO 2020.

Tricolorii au pus capăt, totodată, unei serii de patru înfrângeri consecutive, două în meciuri oficiale (cu Germania şi Armenia) şi două în partide amicale (Anglia şi Georgia).

Deşi avea şase debutanţi în lot, echipa antrenată de Mirel Rădoi a reuşit să facă diferenţa în faţa unei formaţii islandeze aflate în reconstrucţie.

Din cauza unor probleme tehnice, sistemul de arbitraj video nu a funcţionat la acest meci, a precizat UEFA.

“Chiar dacă deocamdată nu am realizat mare lucru, azi am reuşit o victorie, o victorie mare. Chiar şi o revanşă. Contează foarte mult pentru viitor, pentru moralul jucătorilor, pentru încrederea în propriile forţe. Era mai bine să batem anul trecut, dar nu putem întoarce timpul înapoi. Să sperăm că de acum încolo vom lega victoriile şi după această lună vom vedea care sunt şansele noastre de a ajunge la Mondial. Din păcate această victorie vine cu sacrificii mari, Denis Drăguş a simţit ieri ceva la antrenament, Denis Alibec azi la fel… Florin Tănase şi el a suferit o accidentare. Vom vedea ce soluţii avem în continuare pentru poziţia de atacant, pentru că trebuie să marcăm goluri”, a afirmat selecţionerul Mirel Rădoi la Pro TV.

România a obţinut doar a doua sa victorie în grupă (două victorii, două eşecuri), acesta fiind primul meci în care echipa antrenată acesta nu a primit gol.

Tricolorii vor juca următorul meci duminică 5 septembrie, pe Arena Naţională din Bucureşti, cu Liechtenstein.

Biletele s-au pus în vânzare, potrivit FRF.