Confidenţialitate

Preliminariile CM 2022: România – Armenia, 1-0

Naţionala de fotbal a României a învins la limită echipa Armeniei, scor 1-0, luni seara, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Tricolorii au obţinut o victorie foarte preţioasă prin golul marcat de Alexandru Mitriţă (’26) şi au urcat pe locul secund în grupă.

România şi-a luat astfel revanşa după eşecul surprinzător de la Erevan din martie, cu 2-3, amintește Agerpres.

Aceasta a prima partidă jucată de naţionala României pe noul stadion Steaua, la 12 ani de la precedentul meci disputat în Ghencea, 1-1 cu Austria, în preliminariile CM 2010.

În celelalte partide de luni, Germania a învins Macedonia de Nord cu 4-0, în deplasare, iar Islanda a trecut de Liechtenstein cu acelaşi scor, 4-0.

Germania, liderul grupei cu 21 de puncte, şi-a asigurat calificarea la CM 2022. Pe locul secund se află România (13 p), urmată de Macedonia de Nord (12 p), Armenia (12 p), Islanda (8 p) și Liechtenstein (1 punct).

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc luna viitoare, România urmând să joace acasă cu Islanda (11 noiembrie) şi în deplasare cu Liechtenstein (14 noiembrie).

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.