Confidenţialitate

Prejmer, localitatea cu aer medieval din județul Brașov

Prejmer-paravion

La 12 kilometri de Braşov se află o localitate fermecătoare, în care localnicii încă mai țin un vechi obicei săsesc: Fasching sau Festivalul Clătitelor.

Principalul eveniment este Caravana Clătitelor, în care tineri mascați se plimbă pe toate ulițele satului și vând clătite. La origine, obiceiul are legătură cu plecarea în armată a tinerilor, moment în care aceștia ”furau” fetele și le înapoiau părinților lor doar dacă primeau clătite.

Localitatea este renumită datorită Cetății Țărănești Prejmer. A fost ridicată în secolul al 13-lea și este una dintre cele mai vechi din țară. Este, în același timp, cea mai întinsă şi impunătoare biserică fortificată din sud-estul Europei și are 3 stele Michelin.

Lângă cetate, găsim și Biserica Evanghelică. Acest ansamblu se află în patrimoniul UNESCO. E bine de știut că în acest weekend, cu ocazia Festivalului Clătitelor, va fi Ziua Porților Deschise la Cetate.

Dacă vreți să stați peste noapte în Prejmer, să știți că sunt câteva pensiuni în care vă puteți caza. Unele sunt făcute în stil săsesc, altele servesc bucate săsești. Cazare găsiți și în Casa de Oaspeți a Bisericii Evanghelice din localitate, recent renovată.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

735x200 paravion